Wat een dankbare dag. Vandaag kreeg ik, samen met Isabel van Hövell-Ullmann de kans om met Ernst Kuipers om de tafel te gaan. Wij hebben hem een Verscheurkalender mogen aanbieden.

Het huisartsen vak is een prachtig vak. Iedereen heeft een huisarts, huisartsen staan dicht bij de patiënten en leveren veel en laagdrempelige zorg. Met veel plezier oefen ik mijn vak uit, en met veel plezier wil ik dat graag blijven doen. De Verscheurkalender is specifiek niet bedoeld om te klagen, deze is juist bedoeld op om een ludieke manier, structurele onzinnige zorg kenbaar te maken. Juist om de eerste lijn te versterken, en te behouden. Om er voor te zorgen dat huisartsenzorg patiënt gericht blijft. Een vitale eerste lijn is van cruciaal belang voor de hele zorgketen in Nederland.

Steeds meer en meer collega’s haken af, of willen geen praktijkhouder worden. Dit zien we terug aan de grote commerciële partijen die er ontstaan. Mijn inziens is dit een verarming van de eerste lijn. En voor de huisarts praktijkhouders die overblijven worden de praktijken groter en drukker. Ook de ANW diensten worden drukker en meer. Ik werk parttime, meer dan 40 uur per week (in huisartsen wereld is 40 uur parttime). En besteed denk ik 30% van mijn tijd aan onzinnige zorg.

Als jonge huisarts geloof ik er in dat wij het samen moeten doen. Ik ben immers de gastheer op mijn eigen feestje. Dus als er meegedacht moet worden, of als er wat gedaan moet worden, dan help ik graag mee. En vandaag kreeg ik die kans! Zo trots!

Wil je de verscheur kalender downloaden? Klik hier

#ontregeldezorg
#onzinnigezorg
#verscheurkalender
#iedereenheefteenhuisarts
#ingesprekmetdeminister
#helpdehuisartsverzuipt
#parttimejob of toch #fulltimejob?