Wil jij ook minder administratieve lasten? Makkelijker een praktijk over kunnen doen/nemen?

Gisteren sprak ik Naomi Rumnit en Janina Spaans-Schrier. In het kader van ontregel de zorg. We spraken over de mogelijke acties die ik en ook die Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan nemen om het praktijkhouderschap aantrekkelijker te maken. Het was een fijn gesprek. Zo heb ik geleerd gisteren dat terminaal verklaringen niet meer nodig zijn!

Spelregels

Ik hoop dat er een centrale website komt met alle verwijs spelregels naar MSZ, naar GGZ, naar VVT etc. etc. Dan is het voor mij ook duidelijker wanneer iets moet, of wanneer iets, zoals een terminaal verklaring, niet meer hoeft.

Ontregel de zorg: Praktijkovername

Ook hoop ik dat het makkelijker wordt gemaakt om praktijken over te nemen. Wanneer er een praktijk wordt overgenomen veranderd er soms niet heel veel.

Bijvoorbeeld: Ik ben nu onderdeel van een maatschap, mijn maat vertrekt over 1 jaar. Als ik geen nieuwe maat vind, dan veranderd mijn KVK code. Echter: de naam van de praktijk, het rekeningnummer, het adres, het telefoonnummer, de website, de patiëntenpopulatie veranderd niet. Alles blijft het zelfde. Toch zou het mij 20 (twintig is geen typefout) werkdagen kosten om alles opnieuw te regelen omdat het KVK nummer veranderd. Had onze praktijk nu een BV in plaats van een maatschap? dan was dit niet nodig geweest.

Vektis heeft nu AGB-code op vestiging en op naam. Als het nu eens mogelijk was om in sommige gevallen een vestigings AGB-code te koppelen aan een nieuw KVK nummer, dan scheelt dat effectief 20 werkdagen aan werk. Deze tijd kan de dokter, wat mij betreft, beter besteden aan de patiënt. Sommige dokters besteden dit uit naar andere partijen. Dit is zonde van het gemeenschapsgeld als je het mij vraagt. Ontregel de zorg!